Müdür

Müdürün Mesajı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kalbinde, Girne’ de, bir dünya üniversitesi olan Girne Üniversitesi, alanında uzman, bölge ve dünya sorunlarını yakından tanıyan akademik kadrosu, farklı sektörlerde çalışan mezunları ile bütünleşmiş, iş dünyası ile iç içe bir üniversitedir.

Ülkenin ve bölgenin gelecek hedefleri açısından büyük önem taşıyan Girne Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, üniversitemizin vizyonu doğrultusunda kalitesiyle fark yaratan araştırmacılar ve akademisyenler yetiştirmektedir.  İngilizce ve türkçe olarak  2 doktora ve 9 yüksek lisans programlarıyla öğrencilerimize küreselleşme sürecinin gerektirdiği şekilde eğitim vermeyi hedeflemekteyiz.  Enstitümüz bilginin güç olduğunun bilinciyle, alanlarında saygın ve iddialı bilim insanlarından oluşan kadrosuna yeni üyeler katarak hızla gelişimini sürdürmektedir.

Amacımız, yaşam boyu öğrenme felsefesini özümsemiş, yerel ve küresel konulara duyarlı, uluslararası standartlara uygun, bilimsel ve kültürel bilgi birikimine sahip, yeni teorik çerçeveler oluşturabilen ve bunları pratiğe dökebilen, geleceğin liderlerini ve bilim insanlarını yetiştirmektir. Bu amaçla  öğrencilerimize  kendi alanlarında  uzmanlaşarak, disiplinlerarası bir eğitim ortamında ufuklarını geliştirme imkanı sağlamaktadır.

Girne Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak sizlerle birlikte bilim çıtamızı daha yüksek seviyelere taşıyıp inovatif araştırmaları arttıracağımıza olan inancımla bilgi birikim ve yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz bir eğitim ortamının parçası olmanızdan mutluluk duyarım.

Hepinize başarılar dilerim.

Prof. Dr. Candan Özoğul